SV Bagpipe Enschede

Gezamenlijke verklaring Twente, Verenigt!, Vak-P, Vriendenkring FC Twente en Bagpipe

Deze snoeiharde straf zag FC Twente niet aankomen, deze straf zagen wij niet aankomen. De licentiecommissie van de KNVB heeft om onduidelijke redenen de regels gebogen naar haar goeddunken en is tot een straf gekomen die buitenproportioneel is. De wijze waarop deze tot stand is gekomen roept bovendien veel vragen op.

FC Twente heeft in de afgelopen maanden keihard gewerkt om aan alle voorwaarden uit het rapport Kn├╝ppe te voldoen. Daar is de club, naar ons oordeel, in geslaagd. En ook naar het oordeel van de licentiecommissie. Er is hard gewerkt aan openheid en de zaken op orde krijgen. Meer kon FC Twente niet doen.

Wat deze straf betekent voor FC Twente is nog onduidelijk. Onze toekomst is in het ongewis en dat doet ons pijn. We hebben de puinhopen van het verleden opgeruimd, maar krijgen wellicht niet de eerlijke kans om daar een nieuw FC Twente op verder te borduren.

We eisen dat FC Twente moet vechten voor wat zij waard is en haar recht haalt bij de enige juiste instantie, in wie zij nog vertrouwen heeft: de rechter.